Ampernalli

Cultural and Folklore Association of Soroni- Rhodes, Greece

19ο Καρναβάλι Σορωνής Ρόδου (Φεβρουάριος 2018)

     Μετά το πέρας της διεξαγωγής του 19ου Καρναβαλιού Σορωνής ο διοργανωτής Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», παίρνει λίγο από τον χρόνο σας να ευχαριστήσει αυτούς που έδωσαν τη φλόγα τους για την επιτυχία αυτού!

Φωτογραφίες από όλες τις δράσεις του 19ου Καρναβαλιού Σορωνής Ρόδου: 

         Ευχαριστούμε από καρδιάς πραγματικά, τους εκατοντάδες καρναβαλιστές μας, όλες τις ομάδες, παρέες, σχολεία, συλλόγους που αφιέρωσαν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους αλλά και χρήματά, για να παρουσιάσουν όλα αυτά που είδαμε στην παρέλαση. Είναι η ψυχή του καρναβαλιού, χωρίς αυτούς δεν υπάρχει καρναβάλι. Ευχόμαστε να είναι κάθε χρόνο εδώ και κάθε χρόνο να γίνονται όλο και περισσότεροι. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, τα τμήματα από το Νηπιαγωγείο σχολείο Σορωνής και το Δημοτικό σχολείο Σορωνής, τους πολιτιστικούς συλλόγους Δαματριάς «Η Καλλιγένεια» και Λαχανιάς «Ο Λεσπέρης», που μας έκαναν την τιμή να πάρουν μέρος στο καρναβάλι, και τη σχολή χορού της κ. Νταλαμάγκα Μιρόσαβιτς Κωνασταντίνας μαζί με τους γονείς που επέλεξαν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην καρναβαλική παρέλαση της Σορωνής.
         Ευχαριστούμε τον κ. Γεώργιο Πολεμικό, ιδρυτή του Καρναβαλιού, που μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε ξανά μέσα στο καρναβάλι και συνέβαλε στην κατασκευή των αρμάτων.
Στο χώρο της καρναβαλικής παρέλασης ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχε στήσει ένα χώρο με face painting όπου μικροί και μεγάλοι μπορούσαν δωρεάν να μακιγιαριστούν αποκριάτικα. Ευχαριστούμε τις κ. Εύα Χατζηνικόλα και κ. Σίλια Ρεουλλά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου για να το υλοποιήσουν καθώς και την κ. Δέσποινα Δημητρά για το όλο στήσιμο. 
Στην καρναβαλική παρέλαση κερνάνε, διασκεδάζουν με τα σκέρτσα τους, οι κλόουν μας, φίλοι του συλλόγου που κάθε χρόνο είναι παρών και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, και ρυθμίζουν τη ροή του καρναβαλιού και φέτος με τον κ. Κουτσουδάκη Δημήτρη.
          Οι θεατές μας μπορούσαν να προμηθευτούν σουβλάκια και ποτά από τα πόστα που είχε στήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, πράγμα που δε θα ήταν δυνατό χωρίς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που αναλαμβάνουν κάθε χρόνο αυτό το έργο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
           Ευχαριστούμε το Δήμο Ρόδου και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου για τη συνδιοργάνωση, τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής και τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαββάκη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου κ. Αγαπητό Πάλλα. 
           Φυσικά, ευχαριστούμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σορωνής, ο οποίος με την διάθεση του χώρου του κάνει δυνατή κάθε χρόνο την κατασκευή των αρμάτων.
           Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς που στήριξαν το 19ο Καρναβάλι Σορωνής και χωρίς τη δική τους συμβολή δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Οι μεγάλοι χορηγοί μας φέτος ήταν: Super Market ΒAZAAR Αντωνάκης, Υδραυλικά Μιχάλης Διακολαμπριανός, Μεσοστράτι Κουτούκι, Music Bar Πάει Καιρός, Σχολή Οδηγών Μιχάλης Κασέρης, Αρτοποιείο ‘Το ψωμί του Παππού’, Ιχθυοπωλείο ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ, Κέντρο Ξένων Γλωσσών Unicorn, ΒΑΠ – ΚΟΥΓΙΟΣ, Παντοπωλείο Δέσποινα Χάλκου, Περίπτερα Πάρης, Βιβλιοχαρτοπωλείο Η ΠΗΓΗ, Κρεοπωλείο Στρατής, Φιλολογικό Διδασκαλείο Καρδούλια Καίτη–Τσίκη Ελένη, ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ και η Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου, Sea Dreams που αθλοθετεί τους νικητές-καρναβαλιστές των πρώτων θέσεων στις κατηγορίες αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων με εισιτήρια ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ με ένα από τα πλοία της.

        Ευχαριστούμε την κριτική μας επιτροπή, μέλη του συλλόγου: Δέσποινα Διακοφιλιππή- Νικολέτα Χατζηγεωργίου- Κωνσταντίνος Θωμάτος- Θοδωρής Παπαθεοδώρου- Γιώργος Πολεμικός και Νικόλαος Φλάγκος. Τους ευχαριστούμε πολύ που ήταν κοντά μας να βοηθήσουν στην κατάταξη των τμημάτων, η οποία βέβαια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τα τμήματα συμμετέχουν για να διασκεδάσουν και να μας προσφέρουν υπέροχο θέαμα και όχι για την τελική κατάταξή τους.

        Ευχαριστούμε τους εκφωνητές μας, τη φωνή του 19 ου Καρναβαλιού Σορωνής, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Ματθαίο Χατζηγεωργίου και Δέσποινα Κρητικού.

      Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κυριάκο Μαρίνο που κάθε χρόνο είναι κοντά μας και φροντίζει για την κατασκευή τόσο της εξέδρας του dj όσο κι αυτής της κριτικής επιτροπής με τον καλύτερο τρόπο.

       Ευχαριστούμε το Τμήμα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και τον υπεύθυνο καθηγητή τους κ. Νικόλαο Χασάπη που άνοιξαν την καρναβαλική παρέλαση και έδωσαν ρυθμό στο καρναβάλι.

        Ευχαριστούμε την ομάδα Los Champicos Rhodes Salsa Club, με την επικεφαλή της ομάδας τους και επιμελήτρια των κοστουμιών κ. Σταυρούλα Καλουδάκη, που άμεσα και με χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας να πλαισιώσει το καρναβάλι με τη ξεχωριστή παρουσία της.

    Ευχαριστούμε όλους τους φίλους του συλλόγου που διέθεσαν τα αγροτικά τους μηχανήματα τα οποία κινούν τα άρματα.

       Ευχαριστούμε το φωτογράφο κ. Απόστολο Κουρμπέτη που φρόντισε για τις φωτογραφίες του καρναβαλιού. Ευχαριστούμε τον τέως Πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη – Λουκά Μπέλλο που ήταν κοντά μας σε όλη την πορεία του καρναβαλιού και που φρόντισε για τη βιντεοσκόπησή του.

      Ευχαριστούμε το προσωπικό του Δήμου Ρόδου που εργάζεται στη Δημοτική Ενότητα Καμείρου, οι οποίοι βοήθησαν σε ό,τι τους ζητήθηκε και οι οποίοι είναι εδώ για ό,τι χρειαστεί. Την κ. Διακοσταυριανού Αθηνά για την κατασκευή των διακοσμητικών σημαίων που στόλισαν το δρόμο, κι έδωσαν χρώμα στην ημέρα.
        Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας που πρόβαλαν το 19ο καρναβάλι Σορωνής καθ’ όλη την πορεία του μέχρι σήμερα, αλλά και τους φίλους που ντύθηκαν και γύρισαν για την προώθηση της καρναβαλικής παρέλασης! Ακόμα, τους συνεργάτες μας : Το κέντρο μουσικής του κ. Φώτη Γιακουμάκη που φρόντισε τον ήχο, την εταιρία CMF, την εταιρία mgk και τον κ. Μιχάλη Καβουκλή καθώς και το τυπογραφείο του κ. Νίκου Χατζηκαλημέρη.
    Ευχαριστούμε όλους όσους προσπάθησαν, προσέφεραν και συντέλεσαν με τον οποιονδήποτε, μικρό ή μεγάλο τρόπο, στην οργάνωση και στην διεξαγωγή του φετινού Καρναβαλιού.

      Ελπίζουμε όλοι να έζησαν μία υπέροχη εμπειρία, καθώς ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής, «Το Αμπερνάλλι», την ετοίμασε και την εκτέλεσε για όλους εσάς. Ευχαριστούμε όλους που είστε κάθε χρόνο εδώ, εσάς που θα είστε και στο επόμενο, το επετειακό, 20ο Καρναβάλι Σορωνής!

 

            Δείτε βίντεο απόσπασμα από την καρναβαλική παρέλαση εδώ! 

         Φωτογραφίες:

 

          Ενημερωτικά (αφού δίνουμε όλο το βάρος μας στη σημασία και την αξία της συμμετοχής), σας παραθέτουμε και τις τριάδες σύμφωνα με τις ψήφους τις επιτροπής:

Άρματα: 1ο Αράχνη, παρεακι σορωνης - 2ο στη τσουκα ολοταχώς, νέοι Σορωνης - 3ο 'Μουσικοί' , τμήμα Δημοτικού Σχολείου Σορωνης & "Λεσπερης" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαχανιας "Ο Λεσπερης". 

Πεζοπορα: 1ο bowling Δημοτικό Σχολειο Σορωνής - 2ο DIA DES LOS MUERTOS από τους Los Champicos Rhodes salsa club - 3ο Γιασμιν και Αλαντίν Σχολή χορού Κωνσταντίνας Νταλαμαγκα.

18ο Καρναβάλι Σορωνής, Φεβρουάριου 2017

                Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών και εκατοντάδων καρναβαλιστών έγινε η καρναβαλική παρέλαση του 18ου Καρναβαλιού Σορωνής, την Κυριακή της αποκριάς 26 Φεβρουαρίου, καθώς κα οι παράλληλες δράσεις του.

                Ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Τα Αμπερνάλλι», οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» σε όλους τους επισκέπτες και σε όλους τους καρναβαλιστές που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους: Στους νέους της Σορωνής, σε γονείς, εθελοντές, φίλους και μέλη του Συλλόγου, καθώς και στα σχολεία της Σορωνής, που και φέτος κατασκεύασαν άρματα και πεζοπόρα τμήματα και μας βοήθησαν στην οργάνωση του καρναβαλιού. Σε όσους βοήθησαν τις ώρες της καρναβαλικής παρέλασης για την άρτια διεξαγωγή της, τους κλόουν,  τα μέλη του συλλόγου, τους Los Champicos RSC, και τους παρουσιαστές Βίκυ Θεολόγη και Ματθαίο Χατζηγεωργίου. Στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, στον ΔΟΠΑΡ και στα ΜΜΕ.

               Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους χορηγούς, μεγάλους και μικρούς. Χωρίς την οικονομική τους στήριξη, θα ήταν αδύνατον να διοργανωθεί το Καρναβάλι Σορωνής. (Μπορείτε να τους δείτε πατώντας το Sponsors).

             Είμαστε σίγουροι πως όλοι όσοι βρέθηκαν στη Σορωνή, πέρασαν πολύ όμορφα και διασκέδασαν. H υπόσχεση για τη συνέχεια του θεσμού δόθηκε από όλους, για το 19ο Καρναβάλι, στις 18 Φεβρουαρίου 2018.

Δείτε εδώ βίντεο απόσπασμα από την καρναβαλική παρέλαση.

Φωτογραφίες από τις παράλληλες δράσεις του 18ου Καρναβαλιού και της καρναβαλικής παρέλασης:


                    Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν οι εξής ομάδες:

1.      Τρένο (Α)                                         8.      Μπυραρία «οι τρελοί Ιρλανδοί»   

2.      Χιονάνθρωπος (Α)                            9.     Trolls (ΠΖ)

3.      Χιονανθρωπάκια (ΠΖ)                      10.     Τρούμπα (Α)

4.      Μεσαιωνικό Κάστρο (A)                    11.     Pacman (ΠΖ)

5.      Στα ίχνη των δεινοσαύρων (ΠΖ)       12.    Πειρατικός Σταθμός Σορωνής Πάσμακι FM (Α)

6.      Μέδουσα (Α)                                   13.    Σχολικό λεωφορείο (Α)

7.      SnapChat (ΠΖ)

                    Οι (τυπικές και μόνο) τριάδες μετά τη ψηφοφορία της Επιτροπής, έχουν ως εξής:

ΑΡΜΑΤΑ: 1.Τρούμπα, 2.Μέδουσα, 3.Οι τρελοί Ιρλανδοί και Πάσμακι FM. Έπαινο για την πολύ όμορφη κατασκευή πήρε το Σχολικό Λεωφορείο!

ΠΕΖΟΠΟΡΑ: 1.Pacman, 2.Trolls, 3.Στα ίχνη των δεινοσαύρων.

17ο Καρναβάλι Σορωνής, Μάρτιος 2016

          Εκατοντάδες θεατές (χιλιάδες για την ακρίβεια) παρακολούθησαν την καρναβαλική παρέλαση του 17ου Καρναβαλιού Σορωνής! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς! Ευχαριστούμε και τους εκατοντάδες καρναβαλιστές, τους νέους της Σορωνής, τα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεολόγου «Ο Μόδεστος» και τη Σχολή Χορού Νταλαμάγκα που πραγματικά μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε τέλος τους παρουσιαστές Ματθαίο Χατζηγεωργίου και Βίκυ Θεολόγη καθώς και τους Los Champicos Rhodes Salsa Club καθώς και τα μέλη του Βραζιλιάνικου Συλλόγου της Αθήνας Lar Brasileiro για την συμμετοχή τους!

19 ομάδες συμμετείχαν φέτος:

1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ» - ΜΥΛΟΣ

2. ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΣΚΑΣΑΝ ΑΠ’ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

3. EMOJILAND
4. ΗΡΩΕΣ, ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ
5. ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ: ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΑΓΙΚΗ
6.ΞΕ...ΣΗΚΩΜΕΝΟΙ ΙΝΔΟΙ 
7. ΠΥΡΑΥΛΟΣ 
8. ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ (ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑ)
9. ΣΟΡΩΝΕΪΤΟΡ
10. Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
11. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ
12. TO BEE OR NOT TO BEE
13. Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
14. ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ
15. ΒΕΝΕΖΙΑΝΟΙ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ «Ο ΜΟΔΕΣΤΟΣ») 
16. ΤΡΕΝΟ 
17. ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ LAR BRASILEIRO
18. OMΑΔΑ «ΖΟΥΜΠΑ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΡΩΝΗΣ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ»
19. LOS CHAMPICOS RHODES SALSA CLUB

 

Μετά την ψηφοφορία της επιτροπής, οι τυπικές (και μόνο) τριάδες στα καρναβαλικά άρματα και πεζοπόρα τμήματα έχουν ως εξής:

Άρματα:

1ο: Τρένο, 2ο: Πύραυλος και Σορωνέϊτορ ,3ο: Ο θεός του ήλιου.

Πεζοπόρα:

1ο: Τo bee or not to bee,2ο: Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και Τα ζώα το ‘σκασαν από το τσίρκο,

3ο: Μπήκαν οι γατούλες στο χορό (Σχολή Χορού Νταλαμάγκα).

          Δείτε εδώ το βίντεο της καρναβαλικής παρέλασης

          Δείτε εδώ φωτογραφίες:

16o Καρναβάλι Σορωνής, Φεβρουάριος 2015

          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 16ου ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΟΡΩΝΗΣ:
Parties:
-7 Φεβρουαρίου, Πάει Καιρός
-15 Φεβρουαρίου, Daluz
-20 Φεβρουαρίου, Cube
Events:
-15 Φεβρουαρίου, Παραδοσιακές "Καμουζέλες" (συνάντηση στις 20:00 στο Λαογραφικό Σπίτι)
-21 Φεβρουαρίου, Κυνήγι θησαυρού (στις 16:00 στη Στέγη "Αμπερνάλλι")
και φυσικά 22 Φεβρουαρίου, η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ (στις 14:30)!

          Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του Συλλόγου, τους φίλους και τους εθελοντές, που και φέτος έδωσαν όλο τους το είναι για την διοργάνωση και την κατασκευή των καρναβαλικών αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής για τη στήριξη της, καθώς και τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ για την συνδιοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, που στήριξαν την διοργάνωση (θα τους δείτε όλους στην κατηγορία Sponsors), τους συνεργάτες μας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά τους εκατοντάδες επισκέπτες!

 

          Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν 22 ομάδες, 10 καρναβαλικά άρματα και 12 πεζοπόρα. Οφείλουμε ξεχωριστές ευχαριστίες, στις ομάδες από τον Θεολόγο, την Δαματριά και τα Μαριτσά που συμμετείχαν! Αναλυτικά, η σειρά της καρναβαλικής παρέλασης:

  1) Οι Αμπερνοί και τα Αμπερναλλάκια (ΑΡΜΑ- ΣΤ Δημοτικού)
  2) Οδηγώ ή περπατώ με ασφάλεια κυκλοφορώ (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- Νηπιαγωγείο)
  3) Ο Βάτραχος (ΑΡΜΑ- Νέοι Σορωνής)

  4) Υγιεινό πρωϊνό (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- Α Δημοτικού)
  5) Ελληνοφρένεια (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- παρέα Σορωνής)

  6) Κούσπα Stript Show (ΑΡΜΑ- Νέοι Σορωνής)
  7) Οι μικροί ζαχαροπλάστες εν δράση (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- Β Δημοτικού)
  8) Στο μπάνιο αδερφές μου, στο μπάνιο (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- παρέα)
  9) Μότο Μουζούρα (ΑΡΜΑ- παρέα Δαματριάς)

  10) Δράκος (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- παρέα Σορωνής)
  11)Σκιάχτρα (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- Γ Δημοτικού)

  12) Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και η παρέα του (ΑΡΜΑ- παρέα)
  13) Αστεία φαντασματάκια (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- Δ Δημοτικού)
  14) Οι Μαριτσενοί και ο Ξηρός (ΑΡΜΑ- παρέα Μαριτσών)
  15) Γιατροί και νοσοκόμοι (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- Ε Δημοτικού)
  16) Κουλή Κομπανία (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- παρέα Σορωνής)
  17) Η Μέρκελ φακίρης (ΑΡΜΑ- παρέα Σορωνής)
  18) Οι πίτσες το σκασαν (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- νέοι Σορωνής)
  19) Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (ΑΡΜΑ- νέοι Σορωνής)
  20) Air Mπαχάλι (ΑΡΜΑ- παρέα Σορωνής)
  21) Καίσαρας και Κλεοπάτρα (ΠΕΖΟΠΟΡΟ- παρέα Θεολόγου)
  22) Τσοχατσόπουλος (ΑΡΜΑ- νέοι Σορωνής)

  Δείτε εδώ το βίντεο της καρναβαλικής παρέλασης!

  Σύμφωνα με την ψηφοφορία της επιτροπής, οι τριάδες έχουν ως εξής:

ΠΕΖΟΠΟΡΑ:

1ο: Καίσαρας και Κλεοπάτρα

2ο: Οι πίτσες το σκασαν

3ο: Τα σκιάχτρα, Κουλή Κομπανία (δύο ομάδες)

ΑΡΜΑΤΑ:

1ο: Τσοχατζόπουλος

2ο: Air Μπαχάλι, Οι Αμπερνοί και Αμπερναλλάκια (δύο ομάδες)

3ο: Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι.

15ο Καρναβάλι Σορωνής, Μάρτιος 2014

           Για 15η συνεχόμενη χρονιά το Καρναβάλι της Σορωνής ήταν υπέροχο. Ειδικά φέτος, οι συμμετοχές ήταν όλες πολύ όμορφες και 18 σε αριθμό! Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους κόπιασαν, όλους όσους συμμετείχαν, όλους όσους μας βοήθησαν και μας στήριξαν.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από όλες τις δράσεις (κυνήγι θησαυρού, παραδοσιακές "καμουζέλες", zumba master class), και την καρναβαλική παρέλαση:


Δείτε εδώ το βίντεο από την καρναβαλική παρέλαση
.

Αναλυτικά, οι συμμετοχές στην καρναβαλική παρέλαση ήταν οι εξής: 

1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ»: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Α)

2. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΡΩΝΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΠΖ)
3. ΦΟΡΤΑΚΛΟΙ ΣΟΡΩΝΗΣ: ΛΙΑΠΗΣ (Α)
4. Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ (ΠΖ)
5. Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ (ΠΖ)
6. ΦΟΡΤΑΚΛΟΙ ΣΟΡΩΝΗΣ: ΠΑΝΤΑΖΗΣ (Α)
7. ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΑ (ΠΖ)
8. Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΠΖ)
9. ΠΑΡΕΑ: ΤΟ FATSABOOK ΤΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ (ΠΖ)
10. OMAΔΑ ΝΕΩΝ: CHINA MADE IN GREECE (Α)
11. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (ΠΖ)
12. Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΟ (ΠΖ)
13. ΦΟΡΤΑΚΛΟΙ ΣΟΡΩΝΗΣ: ANGRY BIRDS (A)
14. Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ANGRY BIRDS (ΠΖ)
15. ΠΑΡΕΑ ΔΙΜΥΛΙΑΣ: ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣ (Α)
16. ΠΑΡΕΑ ΣΟΡΩΝΗΣ: ΠΙΓΚΟΥΪΝΟΙ (ΠΖ)
17. ΦΟΡΤΑΚΛΟΙ ΣΟΡΩΝΗΣ: ΦΟΡΤΑΚΛΟΣ (Α)
18. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΟΛΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΣ: ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ(ΠΖ)

Μετά τη ψηφοφορία της Kαρναβαλικής Επιτροπής, οι τριάδες έχουν ως εξής:
ΠΕΖΟΠΟΡΑ:
1ο:Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου «Μόδεστος»: Κόλαση και παράδεισος
2ο: Παρέα Σορωνής: Fatsabook και Ε΄Δημοτικού Σορωνής: Στρουμφοχωριό
3ο:ΣΤ’ Δημοτικού: Μεθυσμένα κρασοπότηρα
ΑΡΜΑΤΑ:
1ο: Παρέα Διμυλιάς: Τα κομάντος της Διμυλιάς
2ο: Φορτακλοί Σορωνής: Φορτακλός
3ο: Παρέα Σορωνής: China Made in Greece

14ο Καρναβάλι Σορωνής, Μάρτιος 2013

        Δείτε βίντεο απόσπασμα από την Καρναβαλική παρέλαση.

        Δείτε φωτογραφίες από την Καρναβαλική παρέλαση, από τις "Καμουζέλες" και τις υπόλοιπες δράσεις του Καρναβαλιού:

        Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που ήσασταν κοντά μας στο 14ο Καρναβάλι Σορωνής Ρόδου!

        Συμμετείχαν 13 άρματα και πεζοπόρα τμήματα:

1.Πολιτιστικός Σορωνής «Βασιλιάς Καρνάβαλος» (Α)

2.Νηπιαγωγείο Σορωνής «Γάτες και Ποντίκια» (ΠΖ)

3.Α’ Δημοτικού Σορωνής «Καλοκαίρι μου γλυκό μου ‘χεις πάρει το μυαλό» (ΠΖ)

4.Νεολαία Σορωνής «Γραφείο Τελετών Ο Μητσοτάκης» (Α)

5.Γυμνάσιο Σορωνής «Διαδήλωση» (ΠΖ)

6.Β’ Δημοτικού Σορωνής «Τα τυχερά ζάρια» (ΠΖ)

7. Γ’-Δ’ Δημοτικού Σορωνής «Ινδιάνικο Χωριό» (ΠΖ)

8.Ε’ Δημοτικού Σορωνής «Ο Κόσμος του περίπου» (ΠΖ)

9.Νεολαία Σορωνής «Πτέρυγα VIP» (Α)

10.ΣΤ’ Δημοτικού Σορωνής «Απόφοιτοι» (ΠΖ)

11.Β’ Γυμνασίου Σορωνής «Μαγικά Καπέλα» (ΠΖ)

12.Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου «Ο Μόδεστος» «Bollywood» (ΠΖ)

13.Νεολαία Σορωνής «Σορωνιάτικο Harlem Shake» (Α)

        Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της επιτροπής σχετικά με την καρναβαλική παρέλαση έχουν ως εξής:
ΠΕΖΟΠΟΡΑ:
1. Α Δημ. " Καλοκαίρ
ι μου γλυκό μου ΄χεις πάρει το μυαλό" και Γ-Δ Δημ. "Ινδιάνικο χωριό",
2. Νηπιαγωγείο "Γάτες και ποντίκια",
3. Β Δημ. "Τυχερά Ζάρια" και Ε΄Δημοτικού "Ο Κόσμος του Περίπου",
        Ξεχωριστή παρουσία είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου "ΜΟΔΕΣΤΟΣ"  με θέμα το "Bollywood".
ΑΡΜΑΤΑ:
1. Νεολαία Σορωνής "Πτέρυγα VIP",
2. "Γραφείο τελετών Μητσοτάκης",
3. "Σορωνιάτικο Harlem Shake".

13o Kαρναβάλι Σορωνής, Φεβρουάριος 2012

Δείτε: Φωτογραφίες

Συμμετείχαν 10 άρματα (Α) και 8 πεζοπόρα τμήματα (Π):

1.      Πολιτιστικός Σορωνής «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» (Α)

2.      Νηπιαγωγείο Σορωνής «Τουβλάκια LEGO» (Π)

3.      Ομάδα νέων Σορωνής «Αγαπούλα» (Α)

4.      Β’+Γ’ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής «Το Σκάκι» (Π)

5.      Ομάδα νέων Σορωνής «Ο γιατρός της πείνας» (Α)

6.       Α’ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής «Ποδοσφαιριστές και Μαζορέτες» (Π)

7.      Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου «Η κοιλάδα των πεταλούδων» (Α)

8.      Ε’ Δημοτ. Σχολείου Σορωνής «Λούφα και απαλλαγή από τα κορίτσια» (Π)

9.       Ομάδα νέων Διμυλιάς «Οι πειρατές της Καραϊβικής και το άσπρο μαργαριτάρι» (Α)

10.     Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών «Διαδήλωση» (Π)

11.     ΣΤ Δημοτ. Σχολείου Σορωνής «Ηφαίστειο της Αγάπης» (Α)

12.     ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 «Τρεχάτε ποδαράκια μου» (Π)

13.     Παρέα Σορωνής «O Ηρακλής και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες» (Α)

14.     Ομάδα παιδιών Σορωνής «επιστροφή στο κούμελο» (Π)

15.     Ομάδα νέων Σορωνής «Φίνος Φιλμς»  (Α)

16.     Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής «Η επανάσταση της κατσαρόλας» (Π)

17.     Ομάδα νέων Σορωνής «Ο Θείος Μάικ και η τρελοπαρέα του» (Α)

18.     Ομάδα νέων Σορωνής «Παπαδήμος! Όλα τα λεφτά» (Α)

                                                                                 (Α)= άρμα, (Π)= πεζοπόρο τμήμα

           Μετά τη ψηφοφορία της Επιτροπής τα βράβεια δόθηκαν ως εξής:
     ΑΡΜΑΤΑ:
1) Ομάδα νέων Διμυλιάς "Πειρατές Καραϊβικής και το μαύρο μαργαριτάρι",
2) Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου "Κοιλάδα πεταλούδων",
3) Παρέα Σορωνής "Ο Ηρακλής και οι Στυμφαλίδες όρνιθες".
      ΠΕΖΟΠΟΡΑ:
1) Β'-Γ' Δημοτικού Σχολείου Σορωνής "Σκάκι",
2) Ομάδα παιδιών Σορωνής "Επιστροφή στο κούμελο",
3) Νηπιαγωγείο Σορωνής "Τουβλάκια lego".

           Ευχαριστούμε όλους τους καρναβαλιστές για το κέφι τους και τη δουλειά τους! Ευχαριστούμε όλους όσους μας επισκεφτήκατε και γεμίσατε τον κεντρικό δρόμο της Σορωνής! Ευχαριστούμε τους "αφανείς ήρωες" που κατασκεύασαν άρματα και στολές! Όλους τους Χορηγούς, τους Συνεργάτες, τους Φορείς και τα ΜΜΕ που μας στήριξαν!
 
Π ρ ό γ ρ α μ μ α:

Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, από τις 19:00:

     «Τσικνίζουμε» παρέα, στη Στέγη του Συλλόγου. Προσφέρουμε το κρασί και τα πρώτα σουβλάκια…και προσκαλώντας σας και τραγουδιστά:

«Ελάτε να τσικνίσουμε όλοι  μαζί παρέα, Να θυμηθούμε του χωριού τα έθιμα τα ωραία.

Ελάτε να τσικνίσουμε ακόμα που μπορούμε, Υγεία, χαρά και προκοπή μαζί να ευχηθούμε».

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 20:00:

     Ξεκινώντας από το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής, ντυμένοι «Καμουζέλες» τριγυρνάμε στα δρομάκια του χωριού. Ένα παλιό έθιμο που μας γυρίζει χρόνια πίσω.

     Στις 22:00 μετά το τέλος της …βόλτας, θα γίνει Μασκέ Πάρτυ στο «Πάει Καιρός (Wine Music Bar)». (είσοδος ελεύθερη)

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 22:00:

     Μασκέ Πάρτυ στο «Αερικό Music Bar». (είσοδος ελεύθερη)

Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου, στις 14:30:

     Η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση με άρματα και πεζοπόρα τμήματα στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής. Κλόουν θα σας τροφοδοτούν με αποκριάτικο υλικό και κρασί, το θέατρο δρόμου «Τσίρκο Μπάχαλο» θα δώσει το παρόν και θα εντυπωσιάσει! Εφοδιαστείτε λοιπόν με κέφι και αποκριάτικη τρέλα και ελάτε! Παρουσιάζει ο μουσικός παραγωγός του Ράδιο Αρχάγγελος Ματθαίος Χατζηγεωργίου. Special Djs Δέσποινα Κρητικού, Φώτης Αντωνάς (Ράδιο1). Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τα βραβεία (μαζί και χρηματικά έπαθλα) στα τρία καλύτερα άρματα και τρία καλύτερα πεζοπόρα.

     Στις 20:00 θα επαναληφθεί το έθιμο των «Καμουζέλων» ξεκινώντας πάλι από το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής.

Μεγάλοι Χορηγοί: Διατροφική Πυραμίδα (Μοράρης Εμμανουήλ) - Ωδείο Αιγαίου

12o Καρναβάλι Σορωνής, Μάρτιος 2011

     Καρναβαλική Παρέλαση, 06 Μαρτίου 2011

 Συμμετείχαν 15 πεζοπόρα τμήματα και άρματα.

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στα:

     1. Μεθούκλες Σορωνιάτικες

     2. Πανοραμιξ

     3. Το μαντείο των Δελφών.

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα απονεμήθηκαν στα:

     1. Γρανίτες με κέφι

     2. Είμαστε σκουπίδια, δεν είμαστε για πέταμα

     3. Κλέφτες κι αστυνόμοι.

Το άνοιγμα της παρέλασης έγινε με το άρμα του  Συλλόγου "Βασίλισσα του Καρναβαλιού".

Τέλος, και τις δύο Κυριακές (27 Φεβρουαρίου και 06 Μαρτίου) αναβιώσαμε το έθιμο των "καμουζέλων" γυρίζοντας μασκαρεμένοι δρόμους και σπίτια της Σορωνής.

       Δείτε βίντεο απόσπασμα εδώ     

11ο Καρναβάλι Σορωνής, Φεβρουαρίος 2010

  Kαρναβαλική Παρέλαση, 14 Φεβρουαρίου 2010

Συμμετείχαν συνολικά 13 πεζοπόρα τμήματα και άρματα.

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Εξωγήινοι   (Σορωνιάτικη Παρέα)
 2. Μακαρονάδες   (Α' & Β' Δημοτικού Σχολείου Σορωνής)
 3. Eurodelivery (Ε' Δημοτικού Σχολείου Σορωνής)

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Larva  (Joan & η Παρέα της)
 2. Ζουλού Μαύροι   (Νηπιαγωγείο Σορωνής)
 3. Τσάρλεστον (Φάνες)  και Έρωτες (Γ' Δημοτικού Σχολείου Σορωνής)

 Το άνοιγμα της παρέλασης έγινε με το άρμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής "Το Αμπερνάλλι":  "Έρωτας".

 

 

 

 απόσπασμα βίντεο από την Καρναβαλική Παρέλαση δείτε το εδώ

Tσικνοπέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

απόσπασμα βίντεο από την Τσικνοπέμπτη δείτε το εδώ

01.03.2009

Συμμετείχαν 12 πεζοπόρα τμήματα & 9 άρματα.

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Παλαιοκώστας
 2. Κλεοπάτρα & Καίσαρας (ΣΤ' Δημοτικού Σχολείο Σορωνής)
 3. Ινδιάνοι (Ε' Δημοτικού Σχολείο Σορωνής)

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Οριεντάλ (Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών)
 2. Γαϊτανάκι (Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών)
 3. Η Χιονιάτη και οι νάνοι της (παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου)
Το άνοιγμα και το κλείσιμο της παρέλασης έγινε με άρματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής "Η Τούρτα" και "Η Μάσκα" αντίστοιχα.
 
Φωτογραφίες:


 
  

 
Τσικνοπέμπη 19/2/09 - Τσίκνισμα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καμείρου
Φωτογραφίες:

2000-2008

Το Καρναβάλι της Σορωνής μέσα από Φωτογραφίες...

09.03.2008

Συμμετείχαν 7 πεζοπόρα τμήματα & 4 άρματα. 

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Ζωηρές  Μπουλίτσες και του Ζάχου οι Σκανδαλίτσες  (Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανίων)
 2. a. Μελισοπαρέα (Δ’ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής) 
  b. Made in China
 3. Το γάλα το Βουνίσιο (Στ’ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής)

 Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα απονεμήθηκαν στα:

 1. a. Μπουρμπουλήθρες (Γ’ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής) 
  b. Bonjorno Venetia (Στ’ Δημοτικού Σχολείου Σορωνής)
 2. Μπαλέτο Σορωνής Δήμου Καμείρου
 3. "So you think you can grease" (Ε' Δημοτικού Σχολείου Σορωνής)

Την παρέλαση έκλεισε το άρμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής "Ο Διόνυσος"

 Βίντεο από την παρέλαση...

Φωτογραφίες:

18.02.2007

Συμμετείχαν 9 πεζοπόρα τμήματα & 6 άρματα. 

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Το τρελό παζάρι
 2. Η Τράτα μας η Κουρελού 
 3. Ο Πραματευτής, ο Καμπανάς 

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Η  Γιορτή του Ήλιου
 2. Happy Feet (Πιγκουίνοι)
 3. Μεξικανοί

Βίντεο από την παρέλαση...

Φωτογραφίες:
 


 

Δημοσιεύματα:

05.03.2006

 
 
 

13.03.2005

Συμμετείχαν 10 πεζοπόρα τμήματα & 3 άρματα. 

Το άνοιγμα της παρέλασης έκανε το άρμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής "Η Βασίλισσα της Άνοιξης"

Φωτογραφίες:

 

22.02.2004

Συμμετείχαν 12 πεζοπόρα τμήματα & 8 άρματα. 

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Η Βασίλισσα του Πάγου και οι στρατιώτες της
 2. Της Τετάρτης το κουτούκι
 3. Σορωνιάτικη Ισότητα

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα απονεμήθηκαν στα:

 1. Το ντέρμπυ της χρονιάς
 2. Η Πίπη η Φακιδομίτη
 3. Παιχνίδια στον Αφρό

Το άνοιγμα της παρέλασης έκανε το άρμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής "Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος".

Φωτογραφίες:

 
 
 
  
 
 

09.03.2003

Συμμετείχαν 10 πεζοπόρα τμήματα & 6 άρματα.

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα άρματα απονεμήθηκαν στους:

 1. Γιώργο Πολεμικό (Φλίνστοους και Ραμπλς)
 2. Ηλία Μαστή (Ιδού η Αποτυχία)
 3. Λουκάς Αντωνάς (Big Farma Story)

Τα βραβεία για τα 3 καλύτερα πεζοπόρα τμήματα απονεμήθηκαν στους:

 1. Νηπιαγωγείο Σορωνής (Τα καραολάκια)
 2. Χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών (Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας) & Β' Λυκείου Σορωνής (Οι Μαζορέτες)
 3. Α' Γυμνασίου Σορωνής (Τρέχα γύρευε Ειρήνη)

Φωτογραφίες:

12.03.2000

Το πρώτο "Καρναβάλι" στη Σορωνή είναι γεγονός.... 

Φωτογραφίες:Δημοσιέυματα: